Informatie

Dit jaar met een andere organisatie, Stichting Zitmaaierraces t Hogeland-Baflo , afgekort als ZHB. Na een aantal succesvolle jaren georganiseerd te zijn door Graspop, gaf deze stichting aan, dat het een te zware belasting werd voor alle vrijwilligers. Twee evenementen, muziek en zitmaaierraces, een week na elkaar werd teveel.

Met een enthousiaste initiatiefgroep onder leiding van de familie Norg is er een nieuwe Stichting (ZHB) opgericht, met als doel: het organiseren van zitmaaierraces. Voornamelijk in Baflo eind mei, begin juni; misschien later ook elders. Na de oprichting per 12-01-17 is een bestuur gevormd; bestaande uit Klara Norg, Alex Maring, Mark Kieneker, Jaap Alles en Klaas Doornbos. Diverse commissies zijn opgericht, die grotendeels autonoom werken. Samen met veel extra vrijwilligers is het gelukt, vandaag de zitmaaierrace te Baflo te organiseren. Grote dank zijn wij verschuldigd aan alle vrijwilligers, de Hulpdiensten, leveranciers van hulpmiddelen (Horeca, afzettingen en andere baanonderdelen), Het Twents Zitmaaierteam, Graspop en met name de sponsors en de gemeente Winsum, waarzonder dit evenement er niet was geweest.

We hebben vandaag een internationaal gezelschap met de bekende rijders van ZTB uit Baflo, uit de omgeving Winsum, Loppersum, Groningen, Uithuizen, Twente en verwelkomen met veel genoegen de rijders uit Duitsland. We hopen op een mooie dag met sportieve wedstrijden, veel toeschouwers en een goede sfeer.

Klaas Doornbos, secretaris ZHB

Sponsoren